0
0

خرداد ماه، جمع بندی نهایی، گل طلایی…

853 بازدید

خرداد ماهِ برداشت ثمره تلاش و کوشش‌های شماست و وقت آن رسیده است تا با هوشمندی و نکته بینی و اخذ تصمیمات مناسب، زحماتی که تا به الان کشیده‌اید را به نتیجه برسانید و یا به نوعی «پاسی که برای خود فرستاده‌اید را به گل تبدیل کنید.»

از اهداف اصلی ما در برنامه مطالعاتی خرداد آن است که توانایی‌ها و ذهن داوطلب را به نحوی هدایت کنیم که داوطلب بتواند قدرت تجزیه تحلیل و توانایی تصمیم‌گیری خود را در شرایط استرس‌زایی مشابه جلسه کنکور به خوبی مدیریت کند و با فراغ بال و در کمال آرامش درونی به آزمون دادن بپردازد. همچنین در برنامه مطالعاتی داوطلب باید بتواند دروس پایه و نیمسال اول دوازدهم را به خوبی مرور کند و در نیمسال دوم دوازدهم به تسلط بالا و سپس مرور برسد.

برای رسیدن به این اهداف ما به داوطلبین پیشنهاد می‌کنیم که در برنامه مطالعاتی خرداد، جمع‌بندی نهایی را بگنجانند و آن را در کنار آزمونهای مبحثی و جمع‌بندی عمومی، که از اردیبهشت با هم شروع کرده‌ایم، انجام دهند.

در این مقاله به جمع‌بندی نهایی، اهمیت، مزایا و نحوه اجرای آن خواهیم پرداخت.

 

تعریف جمع بندی نهایی:

جمع‌بندی نهایی مرحله آخر مطالعه در دوران کنکور است که به طور معمول از خرداد ماه شروع می‌شود. در این مرحله داوطلب سعی دارد مباحثی که در سال کنکور خوانده و تمرین کرده است را مرور کند و آنها را در ذهن خود سازماندهی کند تا با افزایش تسلط بر مطالب بتواند با خیال راحتتر و با اعتماد به نفس بیشتری به سراغ جلسه کنکور برود.

 

نحوه انجام جمع بندی نهایی و برنامه ریزی برای آن:

اصولا جمع‌بندی نهایی می‌تواند به شکل‌های متفاوتی صورت گیرد و داوطلبان در طول سالها روشهای گوناگونی را برای آن اجرا کرده‌اند که خیلی از آنها موفقیت آمیز بوده است؛ یکی از شیوه‌ها که توسط طیف وسیعی از داوطلبان اجرا شده و کارآمدی آن طی این سالها اثبات گردیده است، جمع‌بندی به روش سه روز یکبار می‌باشد.

در این روش داوطلب از خرداد ماه تا روز کنکور، هر سه روز یک آزمون جامع را از خود امتحان می‌گیرد و دو و نیم روز باقی‌مانده را صرف بررسی و رفع اشکال آزمون و مرور و تسلط یافتن بر مباحث می‌کند. آزمون جامع باید در ابتدای هر دوره سه روزه و در شرایطی مشابه کنکور سراسری اجرا شود‌؛ به عنوان مثال آزمون آزمایشی را همانند کنکور رأس ساعت هشت صبح شروع می‌کنیم، لباسی مانند آنچه در نظر داریم در روز کنکور بپوشیم به تن می­کنیم و یک صندلی مشابه صندلی‌های جلسه کنکور را انتخاب می­نماییم. بعد از اتمام آزمون آن را تصحیح می‌کنیم و درصد دروس و سوالات درست، غلط و نزده را مشخص می‌کنیم. پس از برگزاری آزمون و تصحیح آن در نیم روز اول، در پنج نیم روز باقی مانده به بررسی و رفع اشکال و مرور مطالب به نحوه زیر می‌پردازیم.

در هر نیم روز، یک درس تخصصی را به همراه یک درس عمومی بررسی می‌کنیم و در هر درس ابتدا به سراغ سوالات نزده، غلط زده و شک‌دار می‌رویم و با مطالعه جواب هر سوال از روی پاسخ‌نامه تشریحی آزمون و مرور مبحث سوال مورد نظر از روی کتاب درسی و یا جزوه سعی می‌کنیم تا تسلط خود در آن مبحث را افزایش دهیم. برای اطمینان از یادگیری می‌توانیم اقدام به تست‌زنی محدود در آن مبحث نیز کنیم تا خاطرمان جمع گردد. پس از تکرار چندین دوره سه روزه و برگزاری چندین آزمون آزمایشی داوطلب می‌تواند احساس کند که تا حد قابل توجهی از اشکالات درسی و نقاط ضعفش پوشش داده شده است و توانسته است که قسمت اعظم مباحث را مرور کند و همچنین به تسلط خوبی در آزمون دادن برسد.

 

منابع درسی مناسب برای جمع بندی نهایی:

بهترین منابع در دوران جمع‌بندی نهایی برای برگزاری آزمونهای آزمایشی، کنکورهای سراسری داخل و خارج از کشور سالهای گذشته هستند که به احتمال بالای 80% شیوه طراحی سوالات آنها به کنکور امسال نیز نزدیک خواهد بود. اگر سوالات کنکور را در گذشته حل کرده‌اید و برای شما تکراری هستند، می‌توانید از آزمونهای آزمایشی جامع استاندارد سالهای گذشته موسسات مختلف استفاده کنید و یا از کتب شبیه‌ساز بهره ببرید.

 

دلایل ضرورت جمع بندی نهایی و مزایای آن:

  • دانش آموز پس از تقريبا یک سال مطالعه در سال کنکور و یادگیری حجم زیادی از مطالب طی این مدت، ممکن است احساس کند مباحثی که قبل‌تر خوانده است را به یاد نمی‌آورد و آنها را فراموش کرده است و بدین شکل نوعی حس فراموشی در ذهن داوطلب شکل می‌گیرد. جمع بندی نهایی به داوطلب کمک می‌کند که با مرور مطالب، مباحث را در ذهن خود به نحو مطلوبی طبقه‌بندی کند و بتواند هنگام آزمون، آنها را به سرعت بازیابی کند.
  • انجام جمع‌بندی نهایی این امکان را به داوطلب می‌دهد که با تمرین برگزاری آزمون سراسری و تکرار آن، خود را بهتر برای شرایط آزمون 4 ساعته کنکور آماده کند و با جو مسلط بر آن وفق یابد. بدین ترتیب انجام جمع‌بندی نهایی به داوطلب کمک می‌کند که از فشار و استرس ناشی از نشستن بر سر جلسه کنکور رهایی یابد و با فراغ بال بر حل سوالات متمرکز شود.
  • انجام جمع‌بندی نهایی به شکل مطلوب در طول یک دوره 4 یا 5 هفته‌ای موجب می‌‌شود که دواطلب کنکور بتواند مباحث مهمی را که هر ساله تکرار می‌شود شناسایی کرده و علاوه بر آن تیپ معمول طراحی اکثر سوالات را دریابد. این نکته به داوطلب کمک می‌نماید که در مرورهای خود هدفمندتر و کارآمدتر عمل کرده و همچنین با ذهن طراحان سوال نیز بیشتر آشنا گردد.
  • در دوران جمع‌بندی نهایی، برگزاری متعدد آزمونهای شبیه ساز که در آن سوالات از همه دروس و از همه مباحث و با درجه سختی متفاوت وجود دارند و همچنین باید به آنها در زمان محدودی مشابه زمان کنکور جواب داده شود، قطعا باعث خواهد شد که داوطلب ملزم شود از تکنیکهای تست‌زنی و مدیریت آزمون استفاده کند و بدین ترتیب در کنار دانسته‌های درسی، به مهارتهای کنکوری خود نیز بیافزاید.
  • اگر جمع‌بندی نهایی توسط داوطلب به‌خوبی انجام شود، به او دید واقع‌گرایانه‌ای نسبت به خود می‌دهد و باعث می‌شود که داوطلب با انتظار معقول‌تری از خود بر سر جلسه کنکور حاضر شود و به دور از هر گونه استرس و تشویش ذهنی و با آگاهی کامل از دانسته‌ها و مهارتهای خود سوالات را جواب دهد.

 

نکات مهم دوران جمع بندی:

نکته کلیدی در مطالعه دوران جمع‌بندی نهایی این است که باید تمرکز خود را بر مرور و افزایش تسلط بر مباحثی بگذاریم که قبلا آنها را مطالعه کرده‌ایم و نباید انرژی ما صرف یادگیری مباحث جدید شود. به یاد داشته باشید که اگر بر روی 60% مباحث 100% تسلط دلشته باشید به مراتب نتیجه بهتر از زمانی می‌گیرید که بر روی 100% مطالب 60% تسلط دارید.

در دوران جمع بندی وقت کم است و حجم مطالب زیاد!! سعی کنید که برنامه ریزی دقیقی انجام دهید و به آن عمل کنید.

 

برای کسب اطلاعات بیشتر در این زمینه و نکات مهم مطالعاتی در کنکور با تیم مشاوره کنکور کیوزیست و مقالات آینده ما همراه باشید.

آیا این مطلب را می پسندید؟
https://qzist.ir/?p=2353
اشتراک گذاری:
واتساپتوییترفیسبوکپینترستلینکدین
کیوزیست
مطالب بیشتر
برچسب ها:

نظرات

0 نظر در مورد خرداد ماه، جمع بندی نهایی، گل طلایی…

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

هیچ دیدگاهی نوشته نشده است.